неделя, 3 януари 2016 г.

Полицейска гонка като на кино с нашенци в Турция (снимка)



Двама нашенци са били арестувани от турската полиция след гонка като на кино между градовете Текирдаа и Малкара.
Полицейски патрул в Текирдаа се опитал да спре в късен час съмнителен автомобил с българска регистрация. Водачът забелязал подадения сигнал „Стоп", намалил, но доближавайки колата със синята лампа изведнъж подал рязко газ и поел към изхода на града. Дежурните предали в управлението, че има бегълци, които вероятно прекарват контрабандна стока. Последвала заповед за преследване на колата-беглец, но без да се предприемат драстични мерки. Междувременно била предадена информация и на полицията в Малкара, в която посока нашенците се движели.
Около час продължила гонката, като в Малкара друг полицейски патрул се опитал да спре бегълците, но отново безуспешно. Нашенците успели да вземат достатъчно преднина, влезли в центъра на града, изоставили автомобила и избягали  към парка.
Полицаите обаче прибягнали към хитър ход, който дал резултат. Униформените не се доближили до автомобила на българите, а изчакали те сами да се върнат. Скоро и това станало. Двамата нашенци дошли с такси да приберат колата и били арестувани.
В автомобила не били открити забранени стоки.
novini365.bg

1 коментар: