вторник, 24 ноември 2015 г.

Подслушвали незаконно Касим Дал след анонимен сигнал, че подготвя убийството на Лютви Местан

Бившият депутат от ДПС Касим Дал е бил подслушван незаконно след анонимен сигнал, че подготвя убийството на Лютви Местан – това съобщи председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Атанасов.
Днес той беше разпитан от състава на Софийски градски съд, който гледа делото "Червеи" срещу бившия си председател Владимира Янева и ексдиректора на "Вътрешна сигурност" в МВР Tодор Костадинов за незаконно използване на СРС-та.
Атанасов уточни, че имало данни за проверка в МВР по случая с Касим Дал, след което имало и наказани на високи нива във ведомството. Пред журналисти депутатът от Реформаторския блок уточни, че преди време в офиса на Демократи за силна България (ДСБ) получил анонимен сигнал за това, че Дал е подслушван, защото подготвял убийството на Лютви Местан. С този сигнал Атанасов и Касим Дал отишли при тогавашния служебен премиер Георги Близнашки. На тази среща присъствал и Христо Иванов като служебен министър на правосъдието.
След това, вече като депутат, и от доклада на Бюрото за контрол на СРС Атанасов разбрал, че СРС-тата по отношение на Касим Дал били незаконни. Освен това нямало и данни Дал да подготвя покушение срещу момчилградчанина Местан. Независимо от това Дал бил подслушван два пъти за по три месеца.
Novini365.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар